måndag 21 januari 2013

Brev från ägare & TEAM M My Love To South

Härligt när man får trevliga e-mail/brev från sina valpköpare som är nöjd med sin hund.
(Självklart en tax).

Lite kul är när man få höra ovanliga saker som apporterande tax. Japp, det är vad jag har sagt hela tiden: TAX ÄR EN ALLROUND HUND.

Här fick vi brev ifrån husse med sin taxen "Hugo" eller som han heter i stamtavlan
 Team M My Love To South.

TUSEN TACK för det fina brevet.


"
Hej Margareta och Anders
Tänkte vi skulle berätta lite om Hugo (My love to South) bravader och utveckling i skog och mark,det var ju ett tag sen.
Hugo är alltjämt allas favorit och älskling i familjen,han är väldigt social mot allt och alla,-jag tycker det kan bli för mycket ibland,men förstå mig rätt!!!! Det är när vi jagar han ibland kan träffa någon person/ eller sticker till något hus och vill bli kelad och leka lite,men det har blivit
bättre och bättre.Tror det har med åldern att göra..han är ju knappt 2 år.
Hur som helst vad det gäller jakten blir fler och fler imponerade av honom.Vi tog med honom i sep på duvjakt,när Niklas och en kompis skulle knäppa några duvor.Han var överlycklig (det är han nästan alltid,bara lite morgontrött) att få vara med.Han apporterade en del duvor !!!, med lite hjälp i början,dom vi inte hittade bland buskar och snår nosade han upp i spårlina !!Han hade aldrig varit med om detta förut.......Vi släppte honom 1vecka innan rådjursjakten,för att se hur han "agerade i skogen",Han drog iväg som en "avlöning en fredag"
till ett hus och ville bli kelad...han låg där på rygg och myste när Niklas kom dit...-dom tyckte han var jättegullig o söt...
1a okt var det dags igen,det var som han visste att nu är det allvar..bössorna var ju med denna gången!! Det blev 2 drev den förmiddan på rådjur.Kan väl summera Hugos andra jaktsäsong så här,(den är inte riktigt slut ännu).
Hugo har ett riktigt bra sök.ca200-400m,hittar han inget kommer han tillbaka.
Vi har jagat nästan varje vecka,och han får alltid!!!!! upp rådjur,det tar ca 2-20 minuter,så har han upptag,vi brukar hinna med 2-4 drev.
Dreven varierar från 20 min till 1,5 tim,drar det iväg för långt ca 1,2-1,5 km,brukar han släppa och komma tillbaka i samma slag.
Oftast "ringar"det i närheten där han tagit upp,han har ett härligt tätt och ljust skall när han driver.
Vi har skjutit flera rådjur för honom under säsongen och även 3 harar,räv däremot har han ingen lust med längre.
Kort sagt kan vi på Sturkö säga så här.......
Vi har en Social
Drivande
Snäll
Kelen
Lydig (oftast)
Jakttax som har namnet HUGO
Varma hälsningar från Sturkö

Ps.Niklas sa till mig att nästa tax han köper skall också komma från er kennel... Ds "