måndag 23 januari 2012

VARDAG

Idag har jag uppdaterat på min blogg: Länkar till TEAM M hundar och Kennlar/uppfödare som lånat hanhund av TEAM M eller TEAM M Hundar.

Säkert missat någon, men skriv då på team1m@hotmail.com

Idag har det varit kanon väder. Fick något ryck och skottade snö + en hel del bus med hundarna. Testade lite viltspår i snön och vissa tyckte det var roligt vissa brydde sig inte alls. Italienaren Ti-Ti tyckte: Vad ska man i snön och plumsa för???

Därimot taxen Gnista och Yorken Kasper de hade roligt. Tyvärr så tog jag inga bilder på detta.

Sen har jag inte glömmt av er som frågade om få se repotaget som var i bla Expressen. Det kommer men repotern blivit sjuk + massor massor av jobb. Så ni som läser får vänta ett tag till.


TELEFONFÖRSÄLJARE TILL VILKET PRIS SOM HELST?

Å jag kan verkligen bli galen av ALLA dessa försäljare av olika abonnemang. Igår ringde det en väldigt otrevlig säljare. Hörde knappt han sa för firma och rabblar sin ramsla (självklart läst från ett papper).

- Du vill väll ha billigare telefoni? 
(Då man har bara lust att säga nääää eller jag är såååå rik så det behövs inte, fast det är inte sant).
- Nej, jag är inte intresserad och för den delen har vi NIX. Säger jag med trevlig ton.
- Men ni har ju firma och då får jag faktiskt ringa er. Vill inte du ha billigare hemma telefon???
Då börjar jag bli irriterad för att säljaren inte hör/lyssnar.
- Om jag vill ha något så ringer jag upp företaget själv och du kan stryka vårat telefonnummer på den listan.
Han fortsätter tugga och jag säger: Nu får det vara nog och äntligen förstår säljaren att jag vill inte prata något mer med honom.

Detta hände igår. Tror ni inte att samma företag ringer igen men tydligen men denna gång svarar Anders som blir också irriterad (å han brukar inte bli irriterad så lätt, eftersom han har haft firma inom säljbranchen).

Anders säger: Till att börja med så kan du i så fall ringa på företagets telefon och inte på hemtelefon. Denna säljare fortsätter ändå.

I detta läge kan jag känna som har ändå sålt via telefon både inringande och utringande + har bla utbildat personal.
Att lyssna är A och O, kan man inte det hur tusan ska man då kunna sälja???
Sen att vara otrevlig + väldigt pååå.. är inte min melodi.
Säger man NEJ så är det NEJ = betyder inte kanske.

Sen ALLA dessa säljare/aut.uppringare som lägger på efter 2-3 signaler. Skit jobbigt när håller på med sina hundar och just som man svarar så är det ingen där.

Som sagt min sambo har företag men inte på hemtelefonen. 

Man kanske skulle starta egen firma där man utbildar CALLCENTER personal.
(Fast vad finns det för företag som vill ha proff. säljare när man kan trycka tills vissa personer säger JA på allt, tyvärr de äldre som blir pålurade en massa abonnemang/saker/osv. Mycket handlar om pengar).

* Hur man hör/lyssnar på kunderna
* Hur man är trevlig i telefon, inte påstridig.
* Ring inte till NIX kunder, och råkar man göra det så be om ursäkt.
Fortsätt inte med tugget jag får.. Och än som det är firma på telefonnummer = Lyssna på ev. blivande kunden vad den säger.
* Seriösa företag =om avtal och med fast lön/tim lön/ Provision (jag vet att många företag har rena provissions löner och ska framställa att det är så lätt att tjäna 24 000/30 000 kr i månaden).
Jag säger gå inte på allt som låter förbra, det finns alltid en håll hake.
* Sitt inte å tugga tuggummi när du ska prata i telefon.

Av egen erfarenhet så var jag på ett företag där VD säger: Du ska sälja på 9 av 10 samtal, för då var man en bra säljare. Jag testade och sålde 2-3 på 10 samtal. Men tyckte VD´n inte var bra så jag sa: Testa själv. Han tog 3 samtal sen gav han upp, sålde inte på ett enda. Jag har frågat många säljare som jobbat länge inom branschen och de säger: Du är duktig om du säljare på 2-3 på 10 samtal. För man vill ha kunden kvar också. Men vill man bara ha sk. reklammationer, ja då kanske man ska sattsa på vara påstridig och inte bry sig vad kunden ens säger.

Skulle nog kunna ta upp hur mycket som helst. Men man kanske ska spela dum och diskutera med säljare i timtal (om man nu har den tiden att ödsla på påstridiga säljare som inte fått något vettig utbildning).

Men nu över till hunderiet....
Imorgon blir det hundbadning, föning, borstning, osv.

Om några dagar blir det en liten resa för mig och Yorkshire Terrier Mysan, då hon ska få möta sin prins.