onsdag 18 januari 2012

TIDNINGAR & REPOTAGE

Idag har jag, Skogsletta´s ZD Gnista "Gnista" och SE J(d)CH SE U(d)CH NO J(d)CH Måsebo Nozzie blivit fotad och interjuvad.

Så imorgon kommer man med i Expressen.

Vilken dag, inte trodde jag man skulle komma med i någon typ stor dagstidning med nån av mina hundar.

När man var mindre så var man med i Västerbottens Folkblad i ett repotage, "Unikt i Klipmpfjäll. Här lagas skomaten av eleverna", den 6/9-1983.  Där det skrevs i mittupplagan. Blev en hel del bilder. Lite roligt har man när man ser jag står på en stol och diskar disken. Så när man inte nådde upp till diskbänken ordentligt.

Sen har man genom åren varit med när man vunnit olika sk. hundpriser och andra jippon.
Här är några:

920407 Västerbottens Folkblad Hat trick i hundtävling =handlade lite om inofficiell tävling i lydnad och agility i Vilhelmina/Lövliden-Där jag med Tibetansk spaniel "Musse" blev 6:a. I lydnadsklass 1 blev jag med "Musse" 4:a med 37.5 poäng.

930128 Västerbotten Folkblad. Hundklubbar går samman. Där jag 1992 fick Vilhelmina Brukshundsklubb ungdomsstipendium och där jag blev invald som representatn för Vilhelmina Hundungdom. Om jag inte minns fel så fick man 1000 kr, diplom och blommor om man vann denna fina utmärkelse. Fick den bla för jag ville hjälpa ungdomar inom hunderiet och utveckla. Och nog har man utvecklat sig genom åren.

931125 Västerbottens-KURIREN. Historisk utställning i Åsele. Sällskapshundar, öppen klass: 2) Zollis Musselino (typ Bäst i Gruppen-2). Var min allra första egna hund som jag gjorde allt med. Gick valpkurser, nybörjarkurser, fortsättningskurser, viltspår, BOK-prov, utställning, osv. Han var igen direkt lätt hund då det gäller lydnad men idag är jag tacksam för vad han har lärt mig, då det gäller bla problemlösningar. Trodde han skulle bli min utställnings stjärna. Min pappa var så snäll och körde mig på "riktiga" utställningar men blev bara 2:or. Men lika lycklig för det. Fast pappa tyckte väll det var ett trams det där med utställning och hur folk kunde klä upp sig och fjäska när en kamera kom fram fast han inte va någon reporter. Pappa ville bara träffa folk och surra med de, det var det roligaste han visste med utställning + pokaler.

931206 Lite osäker om det var Västerbotten Folkblad. "Anna, 19,. blev Miss Vilhelmina" Ja, där var man med i texten. Var en av deltagare. Lär vara nog den första och sista Miss/fröken tävlingar jag är med i. Det enda som jag kan tycka är roligt är vara hårmodell. Säkert det skrevs en hel del när man var med i Svenska Ungalotter då man bla gick barnmodell, reste osv.

950407 Västerbottens Folkblad. Åsele-hundar tog fyra av fem priser. Där det blev foto på jag och min Phaléne Macrodahls Antonio som blev BIS-2 (Vi var det ekipage som inte var ifrån Åsele). Det var första tävling för "Ante" som tidigare varit sällskapshund. Köpte honom när han var ca 1.5 år-2 år. Han skulle bli Sverige Vinstrikaste Phaléne 1996. Fick titlarna SE UCH SE V-96 NO UCH FI UCH NORD UCH Macrodahls Antonio. Det var början till utställningskarriären där den tog fart.

Sen genom åren så har man varit med inom en hel del hundtidningar, rastidningar, hundsport.

Men blivit mästa dels om hundar.

Skriver mer imorgon om hur det gick till med bla repotaget, innan så är det en annan historia nämligen.

Kan bara säga: Anders du kan luras på många sätt... Men ibland är det sant också. ha ha ha
Kanske jag ska lyssna någon gång/lita på dig.
Tur man får sig ett gott skratt.